Betoverende bezienswaardigheden in Valkenburg

De Geulstad die de tijd, natuur en spanning samenvoegt

Een charmant Geulstadje waar natuur, geschiedenis en avontuur samenkomen, gelegen in het Zuiden van Limburg. Welkom in Valkenburg. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar verschillende indrukwekkende bezienswaardigheden in Valkenburg, want deze zijn vrijwel allemaal op loopafstand te bewonderen en te ervaren. Van eeuwenoude kasteelruïnes tot donkere mysterieuze grotten, maar ook hedendaagse plekken vol actie en avontuur.

Valkenburg biedt een unieke ervaring voor jong en oud. Laat je meevoeren door de straatjes en ontdek de betoverende bezienswaardigheden die Valkenburg zo bijzonder maken.

Dieper duiken in de bezienswaardigheden van Valkenburg

Bovengronds valt er al ontzettend veel te beleven in dit pittoreske stadje. Van het bewonderen van een van de waanzinnige optredens in het openluchttheater tot aan een ruime keuze aan mooie wandelroutes door de indrukwekkende natuur. Bovengronds zijn er natuurlijk veel mogelijkheden in Valkenburg, maar als we dieper duiken gaat er een volledig nieuwe (ondergrondse) wereld open! De grotten van Valkenburg, een must-see én do voor iedereen die een bezoekje brengt aan dit Geulstadje.

De Wonderen van de Ondergrondse Wereld

Mergelavontuur per trein

In de Gemeentegrot Valkenburg valt er van alles te beleven en te ontdekken! Zo heb je de mogelijkheid om de grotten te ontdekken met een rondleiding per trein. Tijdens een rit van een half uur nemen we je mee naar delen die te voet nét iets te ver zijn. Je ontdekt de atoomschuilkelder uit de tijd van de Koude Oorlog, maar ook de reusachtige champagneflessen in de grot en nog veel meer.

Mergelavontuur te Voet

Liever letterlijk en figuurlijk in de voetstappen treden van de Blokbrekers met ons mergelavontuur te voet? Zo worden de mannen genoemd die het gangenstelsel bij de Gemeentegrot hebben gemaakt. Een volwaardige ervaring en belevenis, je ziet de zaagsporen en duikt recht door de vuursteenlaag heen. Hier kom je terecht in het Romeinse gedeelte. Een tijdreis van ongeveer 2000 jaar. We verklappen verder niet meer!

Mergelavontuur voor de Kids

Voor de kids zorgen we dat de beleving aan onze groeve nog een stukje spannender is! We hebben namelijk een Ranger Challenge voor de avonturiers tussen de 4 en 11 jaar. Deze challenge maakt deel uit van zowel de rondleiding te voet als per trein! Doorstaan ze de beproeving en weten ze de 12 vragen te beantwoorden? Dan kunnen ze naar huis gaan met een trofee en kunnen ze zich een echte Groeve Ranger noemen!

Zo zie je maar. Bezienswaardigheden in Valkenburg zijn er meer dan genoeg, maar een tijdsreis van 2000 jaar onder de grond is een ervaring waar je nog lang over zult napraten. Dus waar wacht je op? Boek jouw ondergrondse avontuur vandaag nog!

Google-reviews
4.3/5