Onvergetelijke activiteiten in Zuid-Limburg

Welkom, in het schilderachtige Zuid-Limburg, waar de charme van het heuvelachtige landschap wordt verweven met eeuwenoude tradities,  boeiende activiteiten en betoverende bezienswaardigheden. Temidden van dit gebied, biedt Valkenburg een unieke ervaring met haar mergelgrotten. De Gemeentegrot nodigt je uit om een fascinerende reis te maken onder de grond, waar eeuwenoude gangen een boeiend verhaal vertellen. Dus ben jij van plan om Valkenburg te bezoeken en ben je op zoek naar leuke activiteiten in Zuid-Limburg? Wij bieden een unieke ervaring in een van de diepste mergelgrotten van Nederland!

Ontdek de unieke activiteiten in Zuid-Limburg

Ontdek de Gemeente grotten Valkenburg met treintje, een van de uniekste activiteiten in Zuid-Limburg

Rondleiding met een treintje door de grot

Laat je comfortabel meevoeren op ons treintje door de kronkelende gangen van de Gemeentegrot. Terwijl je geniet van het gemak van deze ontspannen rit, onthullen onze gidsen de geheimen van de Gemeentegrot. Een perfecte kennismaking voor diegenen die de grot op een comfortabele manier willen verkennen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Rondleiding te voet

Voor de avontuurlijke zielen die de grot graag op eigen tempo verkennen, bieden wij rondleidingen te voet aan. Wandel door de eeuwenoude gangen en ontdek de indrukwekkende geschiedenis van de Gemeentegrot. Het is een kans om in alle rust te genieten van de kleinste details in de grot. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Rondleiding te voet
Tekeningen in onze Wielergallerij

Wielergalerij

Voor de sportievelingen en in het bijzonder de fietsfanaten onder ons biedt de Wielergalerij een unieke ervaring. Sinds 1938 heeft de Cauberg in Valkenburg een bijzondere plaats ingenomen in de geschiedenis van het wielrennen. In de gangen aan de voet van de Cauberg is de Wielergalerij ontstaan, waar lokale kunstenaars alle gedenkwaardige wielermomenten in Valkenburg hebben vastgelegd. Tijdens deze rondleiding delen gepassioneerde lokale wielerliefhebbers deze verhalen graag met jou. Klik hieronder voor meer informatie over de Wielergalerij.

Overleven onder de grond

Reis terug in de tijd en beleef hoe het zou zijn om te overleven onder de grond tijdens deze bijzondere rondleiding in de Gemeentegrot. Gedurende de Koude Oorlog fungeerde de Gemeentegrot als een schuilkelder, voor het geval dat een atoombom zou worden ingezet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vonden maar liefst 3.000 mensen een veilig onderkomen in de Gemeentegrot. Van toiletten en douches tot slaapplaatsen, gasdeuren en maskers, alles is bewaard gebleven. Schrijf je nu in via info@gemeentegrot.nl of klik hieronder voor meer informatie!

TIP: deze rondleiding mag wel bestempeld worden als een van de uniekste en meeslepende activiteiten in Zuid-Limburg

Overleven onder de grond, een van de unieke activiteiten in Zuid-Limburg

Boek je tickets!

Wilt u zeker zijn van een plekje in een van deze unieke activiteiten in Zuid-Limburg? Koop dan nu uw tickets voor Gemeentegrot Valkenburg!