Ontdek een van de mooiste grotten van Valkenburg

Ontdek de magie van de grotten in Valkenburg!

De Gemeentegrot in Valkenburg is een van de vele unieke grotten in Valkenburg! Een adembenemend ondergronds wonder dat wacht om ontdekt te worden. Ben je op zoek naar een unieke ervaring? De gemeentegrot biedt je een fascinerend kijkje in het verleden van Valkenburg. Stap aan boord van onze trein die je rondleidt door de grotten of verken de grotten te voet. De keuze is helemaal aan jou!

Waarom een bezoek brengen aan de grotten van Valkenburg?

Valkenburg is een bijzondere bestemming, mede door het aantal grotten die in deze stad gelegen zijn. Als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming die je verbeelding prikkelt, is de Gemeentegrot dé perfecte bestemming voor jou! Ontdek een ondergronds labyrint van gangen en grotten die eeuwenlang hebben bestaan.

Rondleiding te voet
Ontdek de Gemeente grotten Valkenburg met treintje, een van de uniekste activiteiten in Zuid-Limburg

Rondleiding per trein

Stap aan boord van onze unieke rondleiding met de trein en laat je meeslepen door de betoverende Gemeentegrot. Terwijl je comfortabel zit, word je begeleid door onze ervaren gidsen die vertellen over de geheimen en historische gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Onze treinrit is perfect voor iedereen die de grotten in Valkenburg op een ontspannen en informatieve manier wil verkennen.

Verken de Gemeentegrot te voet

Wil je liever een meer persoonlijke ervaring beleven en het ondergrondse gangenstelsel op je eigen tempo verkennen? Kies er dan voor om de rondleiding te voet te doen! Je volgt de gids terwijl je door de kronkelende gangen wandelt en de Gemeentegrot ontdekt. Laat je verbazen door de indrukwekkende verhalen over de rol die de grotten in Valkenburg hebben gespeeld.  Deze optie biedt je dus de volledige vrijheid om jouw eigen avontuur te creëren!

Maak kennis met de eeuwenoude blokbrekers diep onder de grond.
Ontdek het oorlogsverleden van Valkenburg diep onder de grond

De enige atoomschuilkelder in de grotten van Valkenburg

Verken de schuilkelder die werd gebouwd en plaats bood voor 15.000 burgers in het geval van een atoomoorlog in de Gemeentegrot in Valkenburg. Bij deze avontuurlijke ervaring laten onze gidsen je kennismaken met de voorzieningen die destijds werden gebouwd en gebruikt. Ook duik je in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ontdek hoe 3.000 bewoners in de grotten van Valkenburg schuilden tijdens de gevechten in Valkenburg. Reserveer nu de speciale rondleiding ‘’Overleven onder de grond, onder de schuilkelder die elke zaterdag plaatsvindt om 15.30 uur. Opgeven kan via info@gemeentegrot.nl!

Gemeentegrot Valkenburg. Gegarandeerd een unieke ervaring!

Ontdek de mysterieuze wereld die zich onder de grond bevindt en laat je betoveren door de schoonheid en geschiedenis van deze buitengewone locatie. Of je nu op zoek bent naar een spannend avontuur, een familie uitje of een manier om Valkenburg te ervaren. De Grotten in Valkenburg staan garant voor een onvergetelijke ervaring. Dus wacht niet langer en plan je bezoek aan de Gemeentegrot!