Grotten Zuid-Limburg

Ontdek een van de meest
betoverende grotten van Zuid-Limburg

Welkom bij de Gemeentegrot Valkenburg, waar avontuur en geschiedenis samenkomen in een van de meest betoverende grotten van Zuid-Limburg. Als u op zoek bent naar een unieke ervaring die zowel informatief als avontuurlijk is, dan bent u hier aan het juiste adres. Ontdek samen met ons de fascinerende wereld onder de grond!

Een groep toeristen volgt een rondleiding door de grotten van Valkenburg

Verken de magie van de Gemeentegrot in Valkenburg

Stap binnen in een ondergrondse wereld vol mergel en mysterie in een van de unieke grotten van Zuid-Limburg: de Gemeentegrot. Hier wacht een onvergetelijke ervaring op u (en uw gezin). Laat u verrassen door de eeuwenoude geschiedenis die verborgen ligt onder de heuvels van het prachtige Zuid-Limburg.

Rondleiding per trein in grot Zuid-Limburg

Rondleiding met het treintje

Neem plaats in ons treintje en laat u meenemen op een boeiende ontdekkingstocht door de kronkelende gangen van de Gemeentegrot. Terwijl u comfortabel zit, vertelt onze gids u alles over de geheimen van deze bijzondere plek. Uniek? Absoluut! Want, dit is de enige grot in Zuid-Limburg waar u een rondleiding per trein kunt volgen.

Rondleiding te voet in grot Zuid-Limburg

Te voet door de Gemeentegrot

Voor degenen die liever de grot te voet bezoeken, bieden wij een spannende wandeltocht aan door de grot in Valkenburg. Luister naar de verhalen over het ontstaan van de grot en bewonder de indrukwekkende formaties die mensen hebben gemaakt.

Rondleiding overleven onder de grond.

Leer overleven onder de grond

Ontdek hoe het was om te overleven onder de grond tijdens de spannende overlevingstocht in de Gemeentegrot. Onze gidsen nemen u graag mee naar de plekken waar de muren letterlijk spreken over een donkere bladzijde uit onze geschiedenis, namelijk de 2e wereldoorlog.

Rondleiding Wielergalerij in grot Zuid-Limburg

De Wielergalerij

Een hoogtepunt van uw bezoek aan de grotten in Zuid-Limburg is de indrukwekkende Wielergalerij in de Gemeentegrot. Bewonder de prachtige opgetekende plaquettes op de mergel en leer meer over de rijke wielergeschiedenis van Limburg.

Rondleiding voor kids in grot Zuid-Limburg. Een leuk kinderfeestje in Valkenburg

Ranger Challenge

Speciaal voor de jonge avonturiers bieden wij de Ranger Challenge aan. Ga samen met onze enthousiaste gids op een interactieve speurtocht door de grot en ontdek de geheimen die verborgen liggen onder de grond. Wordt uw kind een echte grotten ranger?

Bezoek één van de uniekste grotten van Zuid-Limburg

Of u nu een gezin met kinderen bent, een oudere bezoeker of een lokale inwoner van Zuid-Limburg. Bij deze grot in Valkenburg beleeft u een onvergetelijk avontuur onder de grond. Weet u nog niet wat te doen in Valkenburg? Kom langs en ontdek een van de leukste activiteiten in Zuid-Limburg!

Ga mee met onze speciale rondleiding!

Ontdek de Atoomschuilkelder tijdens het weekend van de Verdedigingserfgoed, Erfgoed Koude Oorlog – 75 jaar NAVO/NATO.

Het is 1979 en de Koude oorlog is een feit! De wereld leeft in afwachting van een atoomoorlog en in reactie daarop worden er door heel Nederland openbare schuilkelders gebouwd: onder fietsenstallingen, onder brandweerkazernes, maar dus ook in de Gemeentegrot. Ongebruikt ligt hij er nu nog! Toiletten, douches, slaapplaatsen, gasdeuren en maskers, we hebben het allemaal bewaard!

Ga mee op pad met onze gids en voel je heel even een onderduiker. 

  • Datum: Zaterdag 20 april 2024 & zondag 21 april 2024
  • Tijdstip: 10:30 uur – 11:45 uur – 13:00 uur – 14:15 uur – 15:30 uur. 
  • Duur: Circa 60 minuten.
  • Kosten: Volwassenen € 9.00 p.p. Kinderen 4 t/m 11 jaar € 6.50 p.p.

Tickets zijn te koop bij de kassa.