Rondleiding te voet

Mergelavontuur: Rondleiding te voet

Een gangenstelsel zo groot als dat van de Gemeentegrot biedt aan vele verhalen onderdak! Ga je mee met de rondleiding te voet? Dan ontdek je net weer andere verhalen dan met de trein!

In de eerste plaats geeft de rondleiding te voet je de volwaardige groeve belevenis. Immers je treed in de voetsporen van de Blokbrekers, de mannen die de blokken uitbraken. Je ziet de zaagsporen, je voelt hoe de schots en scheve vloeren en gangen je letterlijk regelmatig op het verkeerde been zetten en je ervaart dat je tijdsbesef al snel wegebt. Toch duurt de rondleiding maar een uur.

Echter tijdens dat uur leg je wel een tijdreis af van zo’n 2.000 jaar, vandaar! Want net als je denkt dat je alles wel gezien hebt, dan neemt de gids je stijl mee naar beneden, recht door de vuursteenlaag heen. Om uit te komen in de oudste gangen van de groeve: het Romeinse gedeelte. Alwaar menig Romeins slaaf, zoals je ter plekke kunt zien, zich letterlijk en figuurlijk een slag in de rondte heeft gewerkt!

Rondleiding te voet

Ervaar de magie van de groeve!

Ga mee met onze speciale rondleiding!

Ontdek de Atoomschuilkelder tijdens het weekend van de Verdedigingserfgoed, Erfgoed Koude Oorlog – 75 jaar NAVO/NATO.

Het is 1979 en de Koude oorlog is een feit! De wereld leeft in afwachting van een atoomoorlog en in reactie daarop worden er door heel Nederland openbare schuilkelders gebouwd: onder fietsenstallingen, onder brandweerkazernes, maar dus ook in de Gemeentegrot. Ongebruikt ligt hij er nu nog! Toiletten, douches, slaapplaatsen, gasdeuren en maskers, we hebben het allemaal bewaard!

Ga mee op pad met onze gids en voel je heel even een onderduiker. 

  • Datum: Zaterdag 20 april 2024 & zondag 21 april 2024
  • Tijdstip: 10:30 uur – 11:45 uur – 13:00 uur – 14:15 uur – 15:30 uur. 
  • Duur: Circa 60 minuten.
  • Kosten: Volwassenen € 9.00 p.p. Kinderen 4 t/m 11 jaar € 6.50 p.p.

Tickets zijn te koop bij de kassa.