Rondleiding per trein

Mergelavontuur: Rondleiding per trein

Een gangenstelsel zo groot als dat van de Gemeentegrot biedt aan vele verhalen onderdak! Met de trein zie je net andere verhalen dan te voet! Hoewel de rondleiding met de trein korter duurt, leg je een grotere afstand af omdat je simpelweg gereden wordt. Daardoor kan de gids je meenemen naar delen die voor de rondleiding te voet net iets te ver voeren: de openbare atoomschuilkelder uit de tijd van de Koude Oorlog, reusachtige champagneflessen een hele lange beeldengalerij gemaakt door studenten van Sint Joost! 

Het grote verschil tussen de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, het Mergelrijk en alle andere grotten in Valkenburg? Alleen bij de Gemeentegrot kunt u een rondleiding met een treintje volgen!

Ontdek de Gemeente grotten Valkenburg met treintje, een van de uniekste activiteiten in Zuid-Limburg

Ervaar de magie van de groeve!

Ga mee met onze speciale rondleiding!

Ontdek de Atoomschuilkelder tijdens het weekend van de Verdedigingserfgoed, Erfgoed Koude Oorlog – 75 jaar NAVO/NATO.

Het is 1979 en de Koude oorlog is een feit! De wereld leeft in afwachting van een atoomoorlog en in reactie daarop worden er door heel Nederland openbare schuilkelders gebouwd: onder fietsenstallingen, onder brandweerkazernes, maar dus ook in de Gemeentegrot. Ongebruikt ligt hij er nu nog! Toiletten, douches, slaapplaatsen, gasdeuren en maskers, we hebben het allemaal bewaard!

Ga mee op pad met onze gids en voel je heel even een onderduiker. 

  • Datum: Zaterdag 20 april 2024 & zondag 21 april 2024
  • Tijdstip: 10:30 uur – 11:45 uur – 13:00 uur – 14:15 uur – 15:30 uur. 
  • Duur: Circa 60 minuten.
  • Kosten: Volwassenen € 9.00 p.p. Kinderen 4 t/m 11 jaar € 6.50 p.p.

Tickets zijn te koop bij de kassa.